Kto by nepoznal červený restaurant – bus,odstavený temer v strede námestia? Akoby pozýval ostatných motoristov, aby sa zastavili, zajedli chutné jedlo, vypili dobrú kávu či štrngli si krígľom dobrého pivka. Proste, aby zaparkovali do – GARAGE.
Úzku prepojenosť so svetom motorov je vidno v reštaurácii na prvý pohľad. Dve zaparkované autá vkusne prerobené na stoly, steny oblepené legendárnymi udalosťami z motoristického športu, to všetko dotvára ideu, s akou sa táto reštaurácia otvárala. „Od malička mám rád autá a vždy som túžil raz otvoriť si vlastnú pizzeriu. A tak som tieto dve veci spojil a vznikla GARAGE. Hostia mali prísť tu „zaparkovať“ a pri dobrom jedle i pití pokojne zrelaxovať,“ opisuje začiatky, mladšej sestry slávnejšej NOSTALGIE, jej zakladateľ Peter Říha. „Základom bola dobrá pec na pizzu a v jej otvorenej verzii na drevenom uhlí piecť túto najznámejšiu taliansku pochutinu. Doplnili sme to chutnými cestovinami a celkom dobre to fungovalo,“ dodáva bývalý majiteľ. GARAGE však pred rokom zmenila svojho „garážmajstra“. Peter Říha odfrčal do Prahy, no nový majiteľ František Solák, príliš „od fachu“ neodskočí. Jeho uchvátili motorky, a tak si GARAGE, aj po miernom facelifte, zachovala svoju motoristickú tvár. „Pôvodného ducha tejto obľúbenej reštaurácie sme samozrejme zachovali. Popri chutnej pizzi sme sortiment pre našich ctených zákazníkov obohatili o domáce cestoviny vlastnej výroby, pridali sme klasickú taliansku kuchyňu. Vieme, že zákazník je náročný, nekompromisný a chyby neodpúšťa, a tak sme od nového roka pridali do menu aj novinky európskej kuchyne. Po ukojení hladného žalúdka, si fajnšmekri môžu pochutnať na zákuskoch z vlastných zdrojov. Nezabúdame ani na tých, ktorí majú smäd. Kvalitná vinotéka, značkové pivá i tradičné nealko sú u nás samozrejmosťou,“ približuje „novú“ GARAGE jej terajší majiteľ. Jar už dala zime definitívne K.O. a „garažáci“ sa nevedia dočkať, kedy inštalujú populárnu terasu. „Jasné, že onedlho otvoríme aj letné sedenie, kde si zákazníci budú môcť oddýchnuť a vychutnať si všetky pochúťky, ktoré pre nich robíme aj dnu. A keďže sa blíži sezóna piknikov a gulášov, náš šéfkuchár má pre Vás výborný recept na pikantný zverinový guláš. A ak sa Vám nebude chcieť si ho ukuchtiť doma, veľmi radi Vás v priestoroch našej GARAGE privítame,“ pozval čitateľov Spišského Patriota František Solák.
-ob-
Pikantný zverinový kotlík
400 g mäsa zo zveriny (srnčie, jelenie alebo danielie), soľ, 1 lyžička divokého korenia, 1 lyžička worcesterskej omáčky, 2 lyžice oleja, 80 g slaniny, 1 lyžica masla, 2 menšie cibule, 2 lyžice kečupu, 100 g šampiňónov, 1 pomaranč.
1. Pokrájané odblanené mäso dáme do misky, posolíme, pokoreníme, pokvapkáme worcesterskou omáčkou a jednou lyžicou oleja. Premiešame a necháme 2 – 3 hodiny odležať.
2. Na zvyšnom oleji vyškvaríme pokrájanú slaninu, pridáme maslo, pokrájanú cibuľu a opražíme. Vložíme mäso, premiešame a dusíme za občasného podlievania takmer domäkka.
3. Pridáme kečup, nadrobno pokrájané šampiňóny, trošku kôry z dobre umytého pomaranča a na kúsky pokrájaný ošúpaný pomaranč. Krátko spolu podusíme. Podávame s chlebom alebo pečivom.