Čerstvo namleté kvalitné hovädzie mäso, vlastno ručne pečené žemle, zemiaky z vlastného zberu a vynikajúce čapované pivo z malého remeselného pivovaru Predná Hora. To sú najväčšie tromfy reštaurácie Burger a Pivo, ktorá je v našom meste otvorená už 10 mesiacov. Prevádzku nájdete na zimnej ulici, oproti Spišskému divadlu. „Zameriavame sa na domáce burgre a steaky, ktoré pripravujeme z kvalitnej hovädziny a žemlí, ktoré si pečieme podľa vlastného receptu. Burgre držia vďaka našej čarovnej drevenej paličke,“ vysvetlil jeden z trojice šéfov reštaurácie.
Donášku burgrov do domu neplánujú. Špičkové burgre však budete môcť ochutnať okrem reštaurácie, aj na rôznych festivaloch. Aj keď sa zameriavajú hlavne na kvaltné jedlo, pol rok fungovania oslávili hudobným vystúpením. Do budúcna chcú svoju prevádzku častejšie ozvláštňovať podobnými muzikantskými akciami.
Majitelia prezrádzajú, že stavili na kvalitu a výnimočnosť chuti, lásku k jedlu, skvelý pracovný kolektív a celé to dopĺňa jedinečný interiér. Okrem reštaurácie Burger a Pivo pripravujú hneď vedľa aj sushi. „Burger a pivo sa líši od sushi rušnejšou atmosférou vôňou a autentickou chuťou. Spišiakom sú burgre bližšie. K sushi je potrebné, vybudovať si bližší vzťah.“ Burgre milujú ľudia všetkých vekových kategórií. Stálym hosťom reštaurácie Burger a Pivo je aj náš známy himalájista, Michal Sabovčík. Traja majitelia burgra a pivo- Michal Cvengroš, Daniel Šveda a Ľubomír Leskovjanský ďakujú svojim nežným polovičkám za ich pomoc a podporu.
(sim)